Søg
  • Mad Mark

Sunday Roast


Den ultimative Sunday Roast med hjemmelavet bearnasie (ja ja, det kan du sagtens) og en frisk salat.



Opskriften

Tilberedningstid 9 timer Antal personer 4 Sværhedsgrad Nem, middel eller svær

Ingredienser

BALL TIP

  • 1 kg ball tip

  • 100 gram smør

  • 4 stilke rosmarin

  • 2 spsk olivenolie

  • Salt & peber


RODFRUGTER

  • 2 kg af dine favorit rodfrugter (jeg brugte gulerødder og persillerødder)

  • 15 stilke timian

  • 4 spsk olivenolie

  • Salt & peber


FRISK SALAT

  • 1 pose feldt salat

  • 3 stk snack peber

  • 1 rødløg

  • 1 spsk honning

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 spsk dijon sennep

  • Salt & peber


BEARNAISE – ja du kan sagtens lave den

  • 1 pakke smør

  • 2 dl hvidvins eddike

  • 1stk løg

  • 2 duske estragon

  • 1 dusk kørvel

  • 2 stk æggeblomme

  • 2 spsk vand

  • Salt & peber



Fremgangsmåde


BALL TIP

  1. Tag din ball tip frem og smid den i en vakum pose sammen med dit smør.

  2. Vakuummer kød og smør.

  3. Smid kødet i sous vide på 56 grader i 9 timer.

  4. Efter 9 timer tager du kødet op og steger det på en glohed pande i 1 min på hver side i olivenolie og smør og rosmarin stilke på panden.

  5. Hæld endelig dit stegefedt løbende over kødet.


RODFRUGTER

  1. 1,5 timer før kødet er færdigt skræller du alle dine rodfrugter og skærer dem i mundrette størrelser.

  2. Smid dem i en fryse pose sammen med timian, olivenolie, Salt &Peber og bland det godt rundt.

  3. Smid dem i i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader i ca. 1 time – husk at vende dem i ovnen.


SALAT

  1. 15 min før kødet er færdig, vask salaten og skær dine snack pebre ud i små stykker.

  2. Hak dit løg fint.

  3. Bland det hele sammen i en skål.

  4. Bland honning, dijon sennep, oliven oli Salt &Peber sammen og hæld over salaten .

BEARNAISE – du kan sgu godt!!!

  1. Klar dit smør ved lav varme og hæld det klarede smør over i en beholder.

  2. Når smørret er klaret og sat til side tager du hvidvinseddike, 2 estragon stilke og dit finthakkede løg og smider i en gryde.

  3. Lad det reducere ved høj varme til ca. halvdelen og sæt det til side.

  4. Imens hakker du resten af estragonen og kørvelen fint.

  5. Tag en tykbundet gryde smid æggeblommer, 2 spsk. af din hvidvinseddike samt løg i gryden og 1 spsk. vand.

  6. Over middelvarme pisker du det sammen indtil der dannes en skum, som bliver til en creme derefter tilsætter du lidt efter lidt det klarede smør indtil der ikke er mere smør og bearnaisen har den rigtige konsistens. (pas på varmen, skru evt. ned på lav varme).

  7. Når der ikke er mere smør kværner du peber (en masse) og smider lidt salt i samt dine hakkede krydderurter og bum så er der bearnaise.

SEVERING

Skær nu dit kød ud i tynde skiver og smid det hele på et bræt med en sovse kande ved siden af


Voila – så er der Sunday roast.



25 visninger

NYE OPSKRIFTER VIA E-MAIL?

🌮🥑🥐🥘🥒🌭🥗🍳🧀🥕🍤