Søg
  • Mad Mark

Snasket vegetarburger


Familien Olsens vegetarburger sendte Timm Vladimir til Randers med glædesråb og vandt titlen som programmets bedste. Når du vågner søndag med ondt i håret efter at have kigget dybt i Rød Aalborg, så får du den genkendelige lyst til en ordentlig burger. Næste gang du har det sådan, så prøv den her vegetarburger!




Opskriften

Tilberedningstid 1,5 time Antal personer 4 Sværhedsgrad Nem, middel eller svær

Ingredienser

Burgerbøf

  • 400 gram søde kartofler

  • 1 dåse kikærter

  • 200 gram champignon

  • 100 gram parmesan

  • 5 spsk havregryn

  • 1 dåse tomat pure

  • 1 spsk HP sauce

  • 1 tsk soya

  • 2 spsk oliven olie

  • 1 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk røget paprika

  • 1 tsk løgpulver

  • Salt og peber

  • 100 gram rødbede

  • 1 æg


Ketchup

  • 1 kg blandede tomater

  • 2 stk rødlløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 dåse tomatpure

  • 3 spsk brun farin


Brioche

  • 25 gram gær

  • 3 dl sødmælk

  • 2 spsk honning

  • Salt

  • 1 knivspids kardemomme

  • 500 gram hvedemel

  • 2 stk. æg

  • 150 gram smør i små stykker

Syltede rødløg

  • 100 gram sukker

  • 2 dl vand

  • 2 dl eddike

  • 3 rødløg

Chilimayo

  • 4 dl solsikke olie

  • 2 dl hvidvins eddike

  • 4 spsk oliven olie

  • 3 spsk brun farin

  • 1 æggeblomme

  • 2 stk chili

  • 1 tsk sennep

  • 1spsk citronsaft


Løgkompot

  • 400 gram chedder ost

  • 2 stk løg

  • 2 spsk oliven olie

  • Salt & Peber



Fremgangsmåde


Chilimayo

1. Rør æggeblomme, sennep og citronsaft sammen

2. tilsæt solsikkeolie lidt efter lidt indtil den ønskede konsistens opnås

3. Tag 2 stræk chili og snit dem på tværs og steg dem i oliven olie.

4. Tilsæt hvidvins eddike og brun farin og lad det reducere en del.

5. tilsæt chilimassen mayoen – vendt indtil masse n er afkølet så mayoen ikke skiller.

6. tilsæt indtil den har den styrke du foretrækker og smag til med salt og & peber

Ketchup

1. Tag alle ingredienserne og grov hak dem, bland alt sammen i et ildfast fad og smid det i ovnen ved 250 grader i ca. 30 min.

2. Blend det hele

Brioche

1. Lun din mælk til ca. 35 grader og rør gæren ud i mælken

2. Tilsæt herefter, honning, salt æg, kardemomme, halvdelen af dit mel og smør

3. Rør det ensartet – gerne på en røremaskine

4. Rør herefter resten af melet i

5. Dæk dejen til os lad den hæve i 2 timer

6. Form dine burgerboller mens du ælter hver bolle på et melet bord, indtil de får en glat og skindene overflade

7. Pensel dem med et sammenpisket æg og bag dem i en varm oven på 175 grader i 5-7 min.

Syltede rødløg

1. Kog alle ingredienserne op indtil sukkeret smelter

2. Hæld det over dine skårede rødløg i et skoldet sylteglas

Løgkompot

1. snit dine løg i kvarte løgringe

2. steg dem i oliven olie, men lad dem ikke få farve

3. riv din cheddar ost ned i gryden til dine løg og lad det smelte

4. Smag til med salt og peber

5. Hold det varmt indtil du skal servere

Burgerbøf

6. Riv Søde kartofler og rødbede

7. Hak champignon fint

8. Blend kikærter groft

9. Varm olie op på en pande

10. Steg champignon og Søde kartofler

11. Bland med resten af ingredienserne i en skål

12. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber

13. Form 4-8 bøffer alt efter hvilken størrelse der passer med din burgerbole

14. Steg bøfferne, de kan godt have tendens til at falde fra hinanden så vær forsigtig!

Sammensætning

Anret burgeren:

1. Bolle

2. rød salat – kan undlades

3. Bøf

4. Løgkompot

5. Syltede rødløg

6. ketchup

7. bolle


Nyd den med tømmermænd og fodbold på skærmen

1,708 visninger

NYE OPSKRIFTER VIA E-MAIL?

🌮🥑🥐🥘🥒🌭🥗🍳🧀🥕🍤