Søg
  • Mad Mark

Risotto med franske ærter


Risotto er kærlighed i en skål. Det er faktisk ikke særligt svært at lave, og så det smager fuldstændig som din første forelskelse.


Bon appétit!







Opskriften

Tilberedningstid 45 min Antal personer 4 Sværhedsgrad Nem, middel eller svær

Ingredienser


RISOTTO

  • 200 gram risottoris

  • 1 skalotteløg

  • 1 fed hvidløg

  • 15 gram smør

  • 1 spsk olivenolie

  • 0,5 liter hønsefond

  • 2 dl. hvidvin (tør)

  • 60 gram parmesan

  • Salt & reber

  • Dine ynglings svampe (vi brugte kantareller i programmet)


FRANSKE ÆRTER

  • 400 gram frosne ærter

  • 75 gram syltede løg

  • 100 gram tørsaltet bacon

  • 0,5 dl vand

  • Salt & peber


SYLTEDE RØDLØG

  • 100 gram sukker

  • Vand

  • Eddike

  • 2 stk rødløg

Fremgangsmåde


  1. Start med at lave dine løg, kog alle ingredienser op undtagen løg.

  2. Hæld den varmevæske over dine løg i en skoldet beholder.

  3. Så er det risotto tid.

  4. Hak løg og hvidløg fint.

  5. Varm smør og olivenolie op i en tykbundet gryde.

  6. Sauter dine løg og hvidløg indtil de bliver klare – de må ikke få varme.

  7. Skru voldsomt op for varmen og smid dine ris på, og rist dem godt af i et par minutter.

  8. Hæld dit hvidvin på – husk at hælde noget i et vinglas også og hyg dig med det.

  9. Tilsæt salt og peber efter smag og begynd at røre rundt kontinuerligt i gryden – fra nu af røre du mere i gryden end du drikker af glasset.

  10. Skru nu ned på mellem varme og tilsæt fonden i små doser mens du hele tiden rører rundt indtil der ikke er mere fond og risottoen har en god konsistens.

  11. Skær dine svampe i mundrette stykker eller hold dem hele og steg dem sprøde i rigeligt smør.

  12. Når risottoen har en god konsistens (lidt flydende) river du din parmesan i gryden og lader den trække uden varme på et holdt blus indtil dine franske ærter er klar. Nu skal du lave ærter

  13. Skær dit bacon ud og steg det sprødt og stil det tilside på fedtsugende papir.

  14. Tilsæt dine løg til den gryde du har stegt bacon i og lidt af væsken fra løgene – tag endeligt rigeligt.

  15. Tilsæt ærter, vand, salt og peber – sæt låg på i 5 minutter også er de klar.

  16. Anret i en dyb tallerken med risotto, ærter og svampe og eventuelt lidt revet citronskal GLEM IKKE STORE STYKKER FRISK REVET PARMESAN.

  17. Sæt dig med udsigt over dine tomatplanter og føl dig som en italiener mens du nyder et glas godt køligt hvidvin.



83 visninger

NYE OPSKRIFTER VIA E-MAIL?

🌮🥑🥐🥘🥒🌭🥗🍳🧀🥕🍤