Søg
  • Mad Mark

Olsens vagtel mareridt


Wakey Wakey - Eggs N Bakey!

Vagtelæg er tæt på umulige at pille, men er til gengæld arbejdet værd og smager himmelsk. Specielt når man smide dem i brønden – og kan de paneres? JA! :-)



Opskriften

Tilberedningstid 1 time Antal personer 1-3 Sværhedsgrad Nem, middel eller svær

Ingredienser

BACONMAYO

  • 100 gram bacon

  • 1 æggeblomme

  • 3dl. olsikkeolie

  • 1 tsk. sennep

  • 2 spsk. citronsaft

  • 24 stk. vagtelæg

  • 2 dl hvedemel

  • 2 tsk. cayennepeper

  • 2 tsk. sennepspulver

  • 1 tsk. bagepulver


ÆGGENE

  • 4 æg

  • 1 pose pankorasp

  • 1-3 liter fritureolie

  • Mange isterninger

  • 3 dl lagereddike



Fremgangsmåde


Start med din mayonnaise:

  1. Rør æggeblomme, citronsaft og sennep sammen, tilsæt solsikkeolien lidt efter lidt indtil at mayo’en har den rette konsistens. Husk at sikre dig at dine ingredienser har den samme temperatur ellers skiller mayo’en.

  2. Steg dit bacon helt sprødt på en pande, lad det køle af på fedtsugende papir.

  3. Knus dit bacon og tilsæt det mayo’en og stil det på køl.

  4. Sæt vand til at koge i en stor gryde.

  5. Lig forsigtigt dine vagtelæg ned i gryden og lad dem koge 2,5 minut, hvor efter du hurtigt ligger dem over i en skål med vand, isterninger og eddike.

  6. Bland herefter mel, cayennepeber, sennepspulver, bagepulver salt og peber i en skål.

  7. Pil dine vagtelæg, eddiken gør det nemmere, men det er bestemt en tidskrævende og udfordrende proces.

  8. Pisk herefter dine æg i en skål.

  9. Og kom din pankorasp i en anden skål.

  10. Foran dig har du nu 3 skåle: 1 med melblanding, 1 med pankorasp og 1 med sammenpiskede æg.

  11. Vend dine pillede vagtelæg i først melblandingen, så æggemasse og til sidst pankoraspen, gentag herefter men kun med æggemassen og pankorasp.

  12. Lig dine vagtelæg klar.

  13. Når din friture olie er 190 grader varm smider du dine vagtelæg ned i frituren indtil de er gyldne.

  14. Server med din mayo til

VUPTI - SÅ ER DER VAGTELÆG

22 visninger

NYE OPSKRIFTER VIA E-MAIL?

🌮🥑🥐🥘🥒🌭🥗🍳🧀🥕🍤