Søg
  • Mad Mark

Nordjyske muslinger med dyppelse

Opdateret: 13. mar. 2019


Den nordjydske Familien Olsen er bosat i Nordens Paris. Aalborg. Her er det et must både at slå vejen forbi en fortovs café med udsigt overLimfjorden og Spritfabrikken. På sidstenævnte skal du bestille nordjyske Limfjordsmuslinger flamberet i Nordjysk akvavit. Her får du familiens Olsens take på blåmuslinger med sprøde pommes frittes.


Bon appétit!





Opskriften

Tilberedningstid 1 time Antal personer 4 Sværhedsgrad Nem, middel eller svær

Ingredienser


MUSLINGER

  • 3 kg blåmuslinger

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 porre

  • 1 bundt persille

  • 1 bundt timian

  • Hvidvin (gerne en tør Riesling) indtil du skammer dig


POMMES FRITES

  • 5-7 stk bagekartofler

  • 4 liter fritureolie


DYPPELSE

  • 100 gram blåskimmelost

  • 1 lille bøtte cremefraiche

  • 1 dl fløde (dobbelt 50%)

  • 3 dl solsikkeolie

  • 1-2 dl eddike

  • Snaps (gerne fra Aalborg) indtil du skammer dig

  • 1 æggeblomme

  • Saften fra en kvart citron

  • 5 spsk olivenolie

  • 1 stor spsk grov sennep

Fremgangsmåde


  1. Skræl dine bagekartofler og skær dem i pomfritstørrelse (som du ønsker dine pomfritter) husk at skær dine pomfritter ensartet, således du kan styre dem i frituren.

  2. Tag dine udskårne pomfritter og udvandt dem under rindende vand, skyl dem indtil vandet er klart.

  3. Kom dine pomfritter i kogende vand med 1-2 dl. Eddike. Pomfritterne skal koge i min. 20 min, men kog dem indtil de begynder at flække. (så kan olien komme ind i dem i frituren.

  4. I mens dine pomfritter koger begynder du at rengøre muslingerne, skrub dem grundigt og fjern ”skægget” fra muslingen. Hvis en musling er åben så giv den et bank mod køkkenbordet, hvis den lukker sig, kan den bruges, hvis ikke den lukker sig SKAL den kasseres. Ligesom hvis de efter dampning IKKE åbner sig så SKAL de kasseres. (regn med at der skal kasseres flere end du tror).

  5. Imens dine pomfritter koger, begynder du at hakke løg, hvidløg og porre i skiver og tern.

  6. Når pomfritterne har kogt, så tag dem af og stil dem i køleskabet (jo længere tid jo bedre). De må gerne blive helt kolde, hvis ikke du har tid til det går det nok.

  7. Imens pomfritterne er i køleskabet rører du ca. 100 gram blåskimmelost i 200 gram 38 % creme fraiche sammen med en stor spiseskefuld grov sennep, indtil det er en ensartet masse.

  8. Herefter rører du en mayonnaise med æggeblomme, sennep og saften af en citron, herefter putter du lidt af gangen solsikkeolie i indtil det har en passende konsistens. Herefter hakker du fint et par fed hvidløg(indtil det smager som du vil have det til) og putter i.

  9. Hæld fritureolie i din frituregryde eller alm gryde (husk at olien skal være ca. 190 grader varm). Og lig dine pomfritter deri. De skal fritere indtil de er gyldenbrune og lækre sprøde.

  10. Find en stor gryde og put alle dine grønsager i, lad dem stege blanke i olivenolie. Herefter hælder du lidt snaps ved og flamberer dine grønsager (husk at slukke emhætten). Efter flambering hælder du hvidvin på, og lader det koge op.

  11. Når hvidvinen koger smider du dine muslinger på, og på med låg til gryden. Lad det dampe i 5 minutter, hvor du lige kan ryste gryden efter 3 min. MEN lad låget blive på. De sidse 3 sekunder sniger du 1 dl. dobbelt fløde ned til muslingerne.

  12. Herefter anretter du pomfritter, dyppelse og muslinger også er det bare at tage for sig – brug fingrene - det bidrager til hyggen.



44 visninger

NYE OPSKRIFTER VIA E-MAIL?

🌮🥑🥐🥘🥒🌭🥗🍳🧀🥕🍤