Søg
  • Mad Mark

En ægte vinderbrunch


Ydmyghed til side; Her kommer den bedste brunch i Maddysten, som blandt andet bestod af farmors øllebrød med orangeknas og flødeskum på toppen samt en sund og syndig greenie med avokado, ingefær og lime.






Opskriften

Tilberedningstid 30 minutter Antal personer 4 Sværhedsgrad Nem, middel eller svær






Ingredienser


ØLLEBRØD

  • 6 skiver

  • rugbrød

  • 1 hvidtøl

  • 150 g mandler

  • 50 g sukker

  • 1 appelsin, saft og skal

  • 2½ dl fløde


GREENIE

  • ½ avokado

  • 2½ dl broccolibuketter

  • 2½ dl spinatblade

  • 2 tsk. revet ingefær

  • 2 limefruger, saft heraf

  • 1 citron, saft heraf

  • 3 dl usødet mandelmel

  • 1 banan

  • 8 isterninger

  • evt. honning

  • evt. bær til topping


Fremgangsmåde

Øllebrød

  1. Skær kanterne af brødet og riv det i mindre stykker i en gryde.

  2. Hæld hvidtøllen over og lad det stå i blød (jo længere jo bedre).

  3. Blend massen indtil det har en passende konsistens.Varm massen op og tilsæt appelsinskal og -saft samt halvdelen af mandlerne (finthakket).

  4. Tilsæt sukker og smag til.Lad øllebrøden småsimre mens du laver mandelkrokant. 

  5. Kom lidt sukker på en varm pande, lad det smelte tilsæt så den sidste halvdel af mandlerne.

  6. Når sukkeret er blevet til en gylden karamel, hældes krokanten på bagepapir og køler af.

  7. Hak mandelkrokanten fint.

  8. Pisk fløden til en fast flødeskum.

  9. Anret øllebrøden i glas, top med flødeskum, lidt revet appelsinskal og mandelkrokant.

Greenie

  1. Kom alle ingredienser i blender og blend det godt igennem.

  2. Smag til og sød evt. med lidt honning, hvis du vil have den sødere.

  3. Servér med bær på toppen og et sugerør.

187 visninger

NYE OPSKRIFTER VIA E-MAIL?

🌮🥑🥐🥘🥒🌭🥗🍳🧀🥕🍤