Søg
  • Mad Mark

Eggs Benedict


Eggs benedict er en syndig morgenmad der helt sikkert ikke gavner hjertet. Det gavner til gengæld din sjæl og dit humør. Ingen har nogensinde været sure efter et æg svøbt i hollandaise!


Opskriften

Tilberedningstid 20 minutter Antal personer 4 Sværhedsgrad Nem, middel eller svær

Ingredienser


  • 4 æg

  • 1 pakke smør

  • 1 æggeblomme

  • 1tsk sennep

  • 4 skiver surdejsbrød

  • 3 tsk citronsaft

  • 1 dl lagereddike

  • Salt og peber


Fremgangsmåde


  1. Start med at klare dit smør – sæt det i en lille kasserolle over lav varme. Hæld derefter dit klarede smør over i en beholder og lad det stå et varmt sted.

  2. Sæt nu en stor gryde over blus med rigeligt vand og lade det koge op, tilsæt dit eddike og lade vandet småsimre.

  3. Slå dine 4 æg ud i et glas ( det gør det lettere at pochere dem).

  4. Med et piskeris laver du en hvirvel i det kogende vand og smider 1 æg i hvirvlen så ægget samler sig.

  5. Giv hvert æg ca. 3 min, og lig dem på fedt sugende papir.

  6. DET ER VIGTIGT AT DU KUN LAVER ET ÆG PR. GRYDE!

  7. Begynd at smørriste dit surdejsbrød på en bande imens.

  8. Tag nu en lille kasserolle og kom dine æggeblomme, citronsaft og sennep deri.

  9. Pisk det ved middelvarme indtil det skummer.

  10. Skru ned for varmen, tilsæt nu det klarede smør lidt efter lidt indtil du opnår den rigtige konsistens.

  11. Tilsæt nu rigeligt salt og peber ( der kan ikke komme for meget peber i).

  12. Anret ægget på en smørstegt skive surdejsbrød og hæld den lækre sovs over.

  13. Sæt dig til rette med en kop kaffe og dit æg iført en kimono i en hvid læder sofa og nyd livet.

68 visninger

NYE OPSKRIFTER VIA E-MAIL?

🌮🥑🥐🥘🥒🌭🥗🍳🧀🥕🍤